mandag 30. april 2012

Flere Fritillariaer som blomstrer i april

Den ene Fritillariaen etter den andre blomstrer. Her er flere bilder fra blomstringen i april.

Fritillaria meleagris lilla
Fritillaria meleagris hvit
Fritillaria davisii
Fritillaria persica



søndag 29. april 2012

Min første blomstrende Trillium

Takket være inspirerende venner på hageforumet Hagegal har jeg begynt å samle på Trilliumer. I fjor fikk jeg blant annet kjøpt meg en Trillium luteum, og den blomstrer allerede i år.

Trillium luteum

Min første Helleborus argutifolius

Helleborus argutifolius
På lille julaften i fjor kom jeg over en støvete Helleborus argutifolius som stod bortgjemt i en krok på et handlesenter midt i Bergen by. Jeg måtte selvsagt ha den med meg hjem. Nå blomstrer den så fint. Blomstene er så tunge at den nesten tar overbalanse.






















søndag 22. april 2012

Nye hagebøker

Forrige fredag kom 2 nye hagebøker i posten. De er utgitt av forlaget Klematis i Danmark. Det er 2 flotte hagebøker som jeg absolutt kan anbefale. Jeg har bestilt dem fra nettbokhandleren Adlibris.

Geranium wlassovianum

Endelig har jeg fått tak i Geranium wlassovianum som jeg har vært på jakt etter en god stund. Det var selvsagt hos Sotra hagesenter at jeg fikk tak i den :-).
Geranium wlassovianum Lakwijk Star 

Fritillariaer som blomstrer i april

I fjor var jeg så heldig å få være med på en import fra Potterton nursery. Der har de et fantastisk utvalg av Fritillaria-løker. Jeg har alltid syntes at det har vært vanskelig å få Fritillariaene til å trives, men denne gangen hadde jeg satt meg godt inn i hva de forskjellige løkene krevde av jord, drenering, lys og fuktighet. Dette har endelig gitt resultater. Her er bilder av dem som blomstrer nå i april.

Fritillaria raddeana


Fritillaria elwesii


Fritillaria gracea
Fritillaria aurea Golden Flag

Helleborus-frøene har begynt å spire

23. desember 2011 var det ikke juleforberedelser jeg var opptatt med, men såing av Helleborusfrø som jeg hadde mottatt fra www.plant-world-seeds.com. Jeg sådde flere sorter, og nå er spiringen i gang i flere av pottene. Jeg var helt forberedt på at jeg sikkert måtte vente minst et år på å se liv i pottene, så jeg mistet både munn og mæle da jeg plutselig oppdaget de små spirene blant grusen i pottene allerede nå.
Spiring hos H. Sternii Blackthorn Strain og H. Silver Lace

søndag 15. april 2012

Biltema har noe for en hver smak

Mannen i huset skulle ha noe utstyr til båten i påsken, og da spurte han meg om jeg ville være med på Biltema. Han trengte ikke å spørre meg 2 ganger, for på Biltema har de noe for en hver smak. De har jo til og med en egen avdeling for "Fritid", dvs. hage :-). På Biltema skilte vi lag, han ble etterlatt i avdeling for båt og bil og jeg fortsatte videre til avdeling for hage. Vi måtte selvsagt ha en trillevogn hver. Jeg plukket med meg en hekksaks, en mindre kvistsaks, 10 l. vannkanne, noen sammenleggbare kasser til å oppbevare såpottene mine i, hagehansker og litt til. Etter en time traff vi på hverandre igjen, meget fornøyde begge to.

Sammenleggbare kasser til såpotter



fredag 6. april 2012

Resultatet av en snartur innom Sotra Hagesenter

Ja nå har jeg endelig opprettet min egen hageblogg, og så får vi se hvordan det går. Spennende blir det i hvertfall for meg :-). Jeg begynner med å presentere mine første planteinnkjøp i april. Det betyr ikke at det er det første plantekjøpet i år, nei langt er i fra, for det begynte jeg allerede med i januar. Og det blir heller ikke det siste plantekjøpet i år, nei.

Bildet viser hva som ble resultatet av handleturen.
Imperata cylindrica "Red Baron",  Echinacea purpurea "Green Jewel", Artemisia arborescens "Powis Castle",
Aquilegia x cultorum "Black Barlow", Anemone multifida "Rubra", Panicum virgatum "Shenandoah",
Iris histrioides "Katharine Hodgkin", 2 stk. Anemone coronaria "Mona Lisa" 

Så er det bare å finne de rette stedene å plante dem. A. c. "Mona Lisa" er ikke vinterherdige, så de må jeg huske å ta inn til vinteren.