søndag 22. februar 2015

Fantastisk inspirerende foredrag av Magnar Aspaker

Tirsdag 17. februar var Magnar Aspaker på besøk hos oss i Fana hagelag. Han skulle holde et foredrag om "Stauder utenom det vanlige", og vi lot oss inspirere av både et interessant foredrag og flotte bilder fra hagen til Magnar og hans kone Toril.

Det var sikkert flere av tilhørerne som hadde ført opp nye planter på ønskelisten sin etter at Magnar var ferdig med foredraget sitt. Lykken var derfor stor da en rekke av disse flotte staudene var å finne i frøsamlingen som han hadde tatt med seg, og som vi kunne skaffe oss til en billig penge.

I tillegg hadde han tatt med seg noen eksemplarer av den siste boken sin "Frodig blanding" som ble utgitt i 2010.

Oppmøtet var meget bra blant hagelagets medlemmer og andre hageinteresserte. Det var også hyggelig å få besøk fra andre hagelag.

Foredragsholder Magnar Aspaker og styremedlem i Fana hagelag Anne Margrethe

Her er frøene som jeg var så heldig å skaffe meg. Jeg er godt i gang med frøsåingen av disse.

Allium kunthianum karsianum            
Anemone obtusiloba mix                      
Anemone rivularis
Clematis fusca
Cremanthodium nepalense
Diphylleia sinensis
Douglasia laevigata ciliolata
Fritillaria acmopetala
Fritillaria camschatcensis
Glaucidium palmatum leucanthum
Gypsophila tenuifolia
Lewisia nevadensis
Ligularia aff tongolensis
Ligularia sibirica
Lilium lophophorum
Paeonia veitchi
Potentilla atrosanguinea var argyrophylla
Pulsatilla albana alboviolacea
Pulsatilla campanella
Veratrum viride

mandag 2. februar 2015

Magnar Aspaker kommer til Fana hagelag tirsdag 17. februar kl. 19.00

Denne datoen er det atter duket for et spennende foredrag på hagelagstreffet i Fana kulturhus på Nesttun like utenfor Bergen sentrum.  Det er en stor glede for oss i Fana hagelag å kunne invitere til et hagelagstreff med plantesamleren Magnar som foredragsholder. Han kommer helt fra Harstad i Nord Norge for å fortelle oss om ”Stauder utenom det vanlige”.  Det anbefales å besøke hans hjemmeside www.aspaker.no hvor det er mange inspirerende plantebilder og lærerik tekst. Han har også utgitt to fantastiske bøker med planteportretter fra hagen til Magnar og hans kone Toril. Bøkene heter henholdsvis ”Smågodt for staudegale” utgitt i 2007 og ”Frodig blanding” utgitt i 2010.

Det blir kaker og kaffe på inngangsbilletten (kr. 50,-), og selvsagt blir det også åresalg. Om noen har lyst til å bidra med en liten gevinst fra sin egen hage eller frøsådd, så synes vi det er veldig hyggelig. Alle medlemmer og andre hageinteresserte er hjertelig velkommen til å delta på dette hagelagsmøtet. Vi ses J