lørdag 30. januar 2016

Vinterstid er såtid for stauder, busker og trær

Jeg er sikkert ikke alene om å glede meg til ny hagesesong. Jeg gleder meg til det spirer og gror, og til  at hagenettbutikker og hagesentre bugner av fristende planter.

Denne vinteren har jeg utnyttet så godt jeg har kunnet. Vinteren har gått med til å  beskjære og klippe busker og trær, rake alle stier og anlegge store komposthauger. Dette er en utrolig kjekk jobb. For det første er det god mosjon, og for det andre så er det lettere å se alle strukturene i hagen og derfor lettere å legge planer for hagen. For det tredje er det god avkobling.

Jeg har selvsagt også bestilt noen frø fra Plant World Seeds, og mange potter med frø er satt ut til stratifisering. Her er et lite utvalg av frøene som er bestilt og sådd.


Flotte hagebøker til jul :-)

Hagerelaterte gaver til jul eller bursdag er noen av de kjekkeste gavene jeg kan få. Det er garantert suksess hos meg. Frykter jeg for at jeg kanskje ikke får noen grønne gaver så sørger jeg for enten å lage en ønskeliste til mine nærmeste, eller jeg går ganske enkelt å kjøper en grønn gave til meg selv. Pent innpakket, og med mitt navn selvsagt.

Til jul i fjor fikk jeg hele 3 flotte hagebøker som jeg ønsket meg, og som jeg gjerne anbefaler videre.

Den første boken "Min Rhododendronhage" skrevet av Ole Jonny Larsen er en flott bok om Rhododendron, Rhododendron-hager og deres eiere. Jeg har lest boken fra perm til perm, og jeg synes at det er en "må ha"-bok for alle som har Rhododendron som hobby.

Den andre boken "Veikantflora" skrevet av Reidar Gjørven og Astrid Skår er en flott bok for dem som er nysgjerrig på å vite mer om plantene som er å finne både i og utenfor hagen. Mange av plantene som man finner i grøftekanter og langs stier, ved kysten, i skogen eller på fjellet kan være godt egnet som hageplanter, mens andre planter ønsker man slett ikke å ha i hagen sin. Boken har flotte bilder og beskrivende tekst.

Den tredje boken "Fuglefryd" skrevet av Anne Havåg Holter-Hovind (som også driver den flotte hagebloggen Moseplassen) er en vakker og lærerik bok for dem som vil lære mer om våre vanligste fugler, og hva vi kan gjøre for at de skal trives i hagen vår. Den inneholder mange fine bilder, og beskrivende tekst, og her er det lett å bli inspirert.